Kauko-ohjatut hävittäjät eivät ole lennokkeja. TEP osallistuu Naiset Rauhan Puolesta ja Naiset Atomivoimaa Vastaan yhteisöjen järjestämään mielenosoitukseen Kolmen sepän patsaalla Helsingissä torstaina 4.10. klo 15.30-16.30. Tapahtumassa jaetaan julkaisua Kauko-ohjattu sota – tappamista etätyönä ja keskustellaan aiheesta kiinnostuneiden kanssa.

Kauko-ohjattavista tiedustelu- ja hävittäjälentokoneista on lyhyessä ajassa tullut suuri, pääasiallisesti valtioiden kustantama teollisuudenala. Kauko-ohjattavat hävittäjät ovat ilma-aluksia, joita ohjataan maasta käsin satelliittivälitteisesti, mutta tulevaisuudessa ollaan siirtymässä yhä enemmän autonomisiin asejärjestelmiin, jotka pystyvät omatoimisesti valitsemaan kohteensa ja tuhoamaan sen ilman vuorovaikutusta ihmisen kanssa.

Aseelliset kauko-ohjatut hävittäjät ovat pikaisesti tulleet yhä halutummiksi aseiksi. Tosiasia on, että aseelliset kauko-ohjatut hävittäjät antavat hallituksille helpomman mahdollisuuden ratkaista kriisejä käyttämällä sotilasvoimaa kuin diplomaattisia tai poliittisia keinoja. Yksinkertaisesti sanottuna kauko-ohjatut hävittäjät tekevät sodista todennäköisemmän.

Tervetuloa mukaan!

Tapahtuma Facebookissa