TEP järjestää yhteyistyössä Naiset rauhan puolesta, NRP, kanssa seminaarin Itämeren militarisointi sekä ydinvoimasta ja ydinaseista vapaa maailma Suomen sosiaalifoorumissa sunnuntaina 22.4. klo 11.00-12.30. Sosiaalifoorumi järjestetään Arbiksessa, Arbetarinstitutet, Dagmarinkatu 3, Helsinki. Seminaari pidetään luokassa 33B, 3. kerros.

Ohjelma:

Avaussanat ja TEPin tulevan toiminnan esittelyä

Itämeren militarisointi
Itämeren kiihtyvä sotilaallinen toiminta ja siihen liittyvä monimuotoinen luonnonvarojen haaskaus ja ympäristön pilaaminen uhkaavat vakavasti Itämerta ja sen vaikutuspiirissä asuvia kansalaisia. Viime vuosina Itämeren alueella olevien maiden välillä on solmittu useita eri sotilaallisen puolustusyhteistyön muotoja. Sotilaallinen toiminta nielee kohtuuttomasti taloudellisia resursseja. Itämeren valtioiden taloudellisia voimavaroja tulisi käyttää tämän alueen pelastamiseen eikä sen ajamiseen tuhoon.
Alustajana Ulla Klötzer

Itämeren alueen rauhanharjoitus 2018
Viime vuonna ruotsalaisten ja venäläisten antimilitaristien Ahvenanmaalla järjestämä rauhanharjoitus herätti mediamylläkän.Tänä vuonna harjoitusta laajennetaan ja se järjestetään elokuussa Itä-Uudellamaalla.
Esittelee Esa Noresvuo

Ydinvoimasta ja ydinaseista vapaa maailma
Suomi nähdään maailmalla yhtenä ydinvoimamyönteisimmistä maista. Tilanne on sekä ydinvoiman että ydinaseiden kohdalla erittäin huolestuttava.
Fennovoima ja Rosatom ajaa Hanhikivi 1 rakennushanketta kovalla vauhdilla eteenpäin. Vuonna 2019 Fennovoima tulee todennäköisesti jättämään rakentamislupahakemuksensa valtioneuvostolle
Osuuskunta Noidanlukko luo puitteita taiteilijoille ja tutkijoille tuoda esille kriittistä tietoa ydinvoiman ja energian tuotannosta.
Alustajana Lea Launokari

Ydinasekieltosopimus
YK:n 122 jäsenmaata hyväksyi ydinasekieltosopimuksen heinäkuussa 2017. Suomi ei osallistunut neuvotteluihin ydinasekiellosta.
Sopimus astuu voimaan kun 50 jäsenmaata on ratifioinut sen. Vuoden 2017 Nobelin rauhanpalkinto myönnettiin ydinaseita vastaan kampanjoivalle International Campaign to Abolish Nuclear Weapons (ICAN) -järjestölle.
Alustajana Claus Montonen

Tapahtuma Facebookissa

*********************************************************
Lisätietoa Suomen sosiaalifoorumista
Mikä Suomen sosiaalifoorumi?
Sosiaalifoorumi kokoaa yhteen erilaiset yhteiskunnalliset liikkeet ja verkostot ja herättää keskustelua ajankohtaisista globaaleista sekä paikallisista yhteiskunnallisista aiheista. Sosiaalifoorumi on osa maailmanlaajuista Sosiaalifoorumi -liikettä ja noudattaa Maailman sosiaalifoorumin periaatteita. Vuoden 2018 Sosiaalifoorumi palaa jälleen Helsingin ruotsinkieliselle työväenopisto Arbikselle 21.-22.4. Tapahtumat koostuvat seminaareista, työpajoista ja elokuvista. Aiheet vaihtelevat laajasti ja tapahtumassa puhuttavat muun muassa fasismin ja rasismin nousu, kapitalismin kritiikki ja vaihtoehdot, ympäristöahdistus, sosiaaliturvan haasteet sekä kapeneva demokratia ja toimintatila. Sosiaalifoorumiin saapuu tänä vuonna myös useita kansainvälisiä vieraita! Esimerkiksi Mohamed Sulaiman Labat on taiteilija Länsi-Saharan pakolaisleiriltä sekä MOTIF Art Studio & Workshopin perustaja. Intialainen dokumenttielokuvaohjaaja Rahul Jain on puolestaan tehnyt kansainvälisesti palkitun elokuvan Machines. Kaikkiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy.
Lisätietoja Suomen sosiaalifoorumista:
www.sosiaalifoorumi.fi
www.facebook.com/sosiaalifoorumi
Twitter: @Sosiaalifoorum1
Instagram: @sosiaalifoorumi
Kansalaistoiminta ratkaisee!
#aktivoidu #ssf2018 #sosiaalifoorumi
Toisenlainen maailma on mahdollinen!