TEPin hallituksen jäsenen, professori Antero Honkasalon juuri ilmestynyt kirja Ympäristöriskit, kiertotalous ja ilmastosodat on luettavissa sähköisesti. Sähköisen version voit ladata sivun alalaidasta.

Kirjan ensimmäinen painos on myyty loppuun. Mikäli kuitenkin haluat lukea kirjan painettuna, voit tehdä ennakkotilauksen lähettämällä sähköpostia osoitteeseen puheenjohtaja@tekniikkaelamaapalvelemaan.fi. Mikäli saamme riittävästi ennakkotilauksia, teemme kirjasta toisen painoksen.

“Kirjassa sovelletaan riskiajattelua ympäristöpolitiikan haasteisiin ja ongelmiin. Ilmastonmuutoksen, luonnon monimuotoisuuden hupenemisen ja luonnonvarojen ehtymisen aiheuttamia riskejä ei voida ratkaista, ellei puututa taloutemme perusteisiin. On vaarallista riskinottoa jättää ilmastonmuutoksen hillintätoimet tekemättä tai viivyttää niiden toteuttamista. Ympäristöriskit alkavat heijastua myös turvallisuuspoliittiseen ajatteluun. Ilmastonmuutoksen eteneminen voi aiheuttaa yhteiskunnallisia levottomuuksia, aseellisia konflikteja ja johtaa mittaviin pakolaisvirtoihin. Kiertotalouden kehittäminen auttaa vähentämään ympäristöongelmia, luo uusia työpaikkoja ja ehkäisee turvallisuusriskejä.”

Liitteet