TEP on mukana mielenosoituksessa 26.8.17 klo 14 Helsingin Kansalaistorilla

Suomi viettää kuluvana vuonna suurta Suomi 100 -juhlaa. Meille esitellään juhlakuvastona puhdasta luontoa, yhdenvertaisuutta ja yhteisyyttä. Samaan aikaan hallitus valmistelee esitystä laaja-alaisen talous- ja kauppasopimuksen, CETA:n, voimaansaattamisesta.

CETA uhkaa vakavasti demokratiaa ja poliittista liikkumatilaa. Sopimukseen sisältyvän sijoittajansuojan vuoksi ihmisten tai ympäristön hyväksi tehdystä politiikasta voi koitua yhteiskunnalle jopa miljardien eurojen korvausvaateet.

CETA:n on arvioitu vievän EU-alueelta satoja tuhansia työpaikkoja, laskevan palkkoja ja merkitsevän tulonsiirtoa työntekijöiltä omistajille. Sopimuksen haittavaikutukset eivät kuitenkaan kosketa vain Suomea tai Eurooppaa. Ympäristöjärjestöt ovat varoittaneet CETA:n uhkaavan luonnonvaroja ja tekevän tyhjiksi Pariisissa sovitut tavoitteet ilmastonmuutoksen torjumiseksi.

Tämä ei ole se suunta, jonka seuraavalle sadalle vuodelle haluamme! Tule mukaan kaatamaan CETA-sopimus – yhdessä!

Mielenosoitusta ovat kutsumassa koolle Dodo ry, Lääkärin sosiaalinen vastuu LSV ry, CRASH – Coalition for Research and Action for Social Justice and Human Dignity, Eettisen kaupan puolesta ry, Tekniikka elämää palvelemaan – Tekniken i livets tjänst ry, Hyvinvointivaltion vaalijat ry, Attac ry, Suomen Talousdemokratia ry ja Suomen TTIP-verkosto.

Lisätietoa:

suomiceta.wordpress.com

Tapahtuma Facebookissa